ДЕТСКИ КОЛИЧКИ

ДЕТСКИ КОЛИЧКИ

Детската количка е една от най-важните покупки, когато очаквате бебе. Бебешките колички се предлагат в най-различни разновидности като модулни системи, комбинирани / 3 в 1, 2 в1/, трансформиращи се това е тогава когато седящата част се трансформира в кош за новородено, единични и летни колички. При покупка на детска количка важни фактори, играещи голяма роля за най-добрия избор са местоживеенето, съобразяване на размера на количката с багажника на колата, тежестта на количката и функционалностите, които желаят родителите да притежава бъдещата им количка.

Позиция на бебето/ детето - напоследък все повече производители изнасят позицията на детето по-нависоко, за да може то да вижда повече неща и да не се налага непрекъснато да гледа нагоре. Това помага и на майката, защото не е необходимо тя да се навежда когато оправя нещо по бебето и да натоварва кръста си.

Възможност бебето да гледа напред – избирайте колички, при които седалката може да се обръща по-посока на движението. Когато бебето е малко вие ще предпочитате то да гледа към вас за да го наблюдавате, да можете лесно да му подавате играчка или вода. То също е по-спокойно като вижда близък човек. След като бебето порасне и стане на 6 до 9 месеца, ще му стане скучно и ще извърща все настрани. Дошъл е момента да го обърнете напред и с интерес да разглежда заобикалящия го свят.

Облегалката на детската количка да има различни степени. Когато сте на разходка и на бебето му се доспи, трябва да може да му осигурите комфортно легнало положение. Не всички колички предлагат падане на облегалката до хоризонтално положение. При някои модели може да я свалите на 45 градуса, а при други въобще не може да се променя нейния наклон.

Сгъване - често ще ви се налага да сгъвате количката и да я слагате в багажника на колата си. Важно е да проверите дали избрания от вас модел се сгъва лесно и дали ще пасне на багажника на вашия автомобил. Със сигурност не искате като сложите бебешката количката в багажника да се окаже, че няма място за нищо друго. Някои варианти на комбинирани колички предлагат въможност бебешкото кошче за автомобил да се сложи на рамата на количката. Това е практично, защото няма нужда да носите обемистия бебешки кош когато излизате на разходка с колата или отивате на гости. Все пак имайте предвид, че не се препоръчва продължителното седене на бебето в кошче за автомобил.

Багажно отделение – често ще ви се налага да пазарувате докато разхождате вашето бебе. Изберете колика, която има достатъчно голямо багажно отделение. То никога няма да ви стига, но ако е много малко ще трябва да носите покупките на ръка и да бутате количкато, което не е много удобно. Освен покупки ще трябва да оставяте някъде неща като мобилни телефони, чаша с кафе или бира, шише с мляко или вода.

Дръжки - трябва да са удобни и да може да регулите тяхната височината. Някои колички позволяват да ги поставяте в хоризонтално или вертикално, което е допълнително удобство. 

Аксесоари – които ако не са в комплекта, ще трябва да купите отделно. Зъдължително имате нужда от дъждобран, защото поне веднъж ще ви завали докато се разхождате. За зимния период много практично е да имате зимно чувалче или удобно бебешко одеалце за да предпазите бебето от студа. През лятото трябва да защитити бебето от жилещи насекоми, което може да направите с устройство против комари закачащо се на количката или с мрежест комарник. Чанта - необходим аксесоар , все пак носите багаж за двама .

Гаранция и сервиз – внимателно разпитайте за гаранционния срок на избрания от вас модел бебешки колички. Вносителите определят различни срокове обикновенно между 6 месеца и 2 години. Изберете модел, който има максимално дълга гаранция и има сервиз във вашия град. Потърсете информация в интернет дали няма оплаквания от сервиза на избраната от вас марка.

Тапицерия – тапицерията на вашата количка рано или късно ще се замърси и ще трябва да я свалите и изперете. При някои модели колички това е трудно и дори изисква да използвате отверка. Избирайте бебешки колички с тапицерии, които по-малко запарват през лятото и позволяват на кожата на бебето да диша.

Застопоряване на предните колела и спирачки – често ще ви е по удобно да застопорите предните колела, за да не могат да завиват. Проверете дали това става лесно и удобно. Изпробвайте и механизмите на спирачките, за да се убедите, че се включват комфортно и бързо.

Трудно е да намерите модел бебешка или детска количка, която да отговаря на всичките критерии. Преценете, кое е най-важно за вас и се концентрирайте на тях. 

Бебешките количи са разделени в три различни класа-нисък, висок и среден. Тези от висок клас за своята цена предлагат високо качество и изобилие от функциии, осигурявайки максимален комфорт и удобство както за родителите, така и за бебчето. Бебешките колички от среден клас за своята цена са с високо качество, осигуряващи всичко най-необходимо за една майка и нейното дете. Повечето летни колички се отличават с малко тегло и компактни размери в сгънато състояние, което ги прави изключително удобни при транспортиране. Тук ще намерите разнообразие от детски колички, от среден и висок клас, с различни фукционалности и добро качество.

Как да изберем детска количка

В града , е по-добре да е компактна и лека, защото  в автобуса, в багажника на колата или гардероба в коридора, пространството е ограничено. Вие живеете в апартамент? Лесното сгъване на  модела помага при прибирането  в асансьора или изкачване по стълбите.

В провинцията , ключовата дума е комфорт. С опции като големи гуми, амортисьори, странични подкрепления в главата и седалка, подплатена седалка, 5-точков колан, поставка за краката нагоре и надолу, колела за всички терени .

КРИТЕРИИ ЗА ПОДБОР

Преди избора на количка, не забравяйте да посочите и критерии за подбор в съответствие с дневния си начин на живот и на личния ви вкус.

Шаси тип:

  • 4 колела
  • 3 колела (Спорт)

дневни ограничения:

  • Размери (автомобил багажника, коридори, асансьори ...)
  • Тегло (стълби за изкачване ...)
  • Lifestyle град (тротоари, ескалатори ...)
  • Начин на живот на открито (трева, чакъл, пясък ,? Черен път ...)

Брой на децата 

След това изберете  формата на шасито, която отговаря за вас.

 

подреди по
Филтри
Марки
Цена
Видове
Колекция
Подходящо за ползване
Цена