BeSafe столче за кола iZi Kid X2 i-Size 64 Fresh Black Cab

 • Марка: BeSafe
 • Кат. номер: BS573064
1 050,00 лв.

BeSafe

Besafe iZi Kid X2 i-Size е едно от най - безопаснитестолчета за кола, което позволява на вашето дете да пътува обратно на движението (rear facing) до 4 годишна възраст. Детските седалки с монтаж обратно на посоката на движение осигуряват 5 пъти по-висока безопасност от столчетата за коли с монтаж в посока на движението.

BeSafe iZi Kid X2 i-Size е столче за кола, одобрено в съответствие с най-новите стандарти за безопасност на детските столчета ECE R 44/04, а от 2013/2014 и UN R 129, в групи 0+ и 1, предназначена за ползване от деца с тегло от 0-18 кг. (приблизително между 6 месеца и 4 години) с монтаж обратно на движението от 6 месеца до 4 години.

 

iZi Kid X2 i-Size пасва най-добре на съвременните автомобили и отговаря на строгите изисквания, осигурявайки максимална защита при страничен удар, затова i-Size е най-безопасният избор.

 

Какво е UN R 129 i-Size?

 

На 9 юли 2013 излезе най-новата наредба за столчетата за кола. Тя налага по-строги изисквания по отношение на това колко дълго децата трябва да се возят обратно на посоката на движение. Новите стандарти ще направят возенето на детето обратно на посоката на движение най-малко до 15 месеца, тъй като това е най-безопасно. Наредбата UN R 129 ще замени ECE R 44/04. От 2013 наредбата налага всички нови коли да се произвеждат с ISOfix, защото това е най-безопасният начин за монтаж. Според новата наредба i-Size, столчета за кола ще се монтират само посредством ISOfix без коланите на автомобила.

 

BeSafe iZi Kid X2 i-Size има една от най-добрите позиции за сън и почивка, така то осигурява максимален комфорт на детето ви, когато то спи в колата.

BeSafe iZi Kid X2 i-Size е проектирано така, че да се монтира обратно на движението посредством ISOfix система и одобрено за употреба от 61 до 105 см. височина на детето. Столчето има удължени колани, подглавник и повече място за крачетата, благодарение на новата си конструкция.

Монтирането на столчето става по-лесно и по-бързо с ISOfix системата и опорния крак. И двете са снабдени с нови зелени индикатори и звукова алармена система.

BeSafe iZi Kid X2 i-Size е оборудван със специална регулируема IsoFix система, която позволява да коригирате мястото, което столчето заема в автомобила, по-малко място, когато детето е по-малко и повече място, когато детето стане по-голямо.

Столчето за кола е снабдено и с допълнителна защита при страничен удар SIP+, която редуцура силата на удара при странична злополука с 20%.

Монтаж обратно на движението от 6 месеца до 4 години (или от 61см до 105см приблизително):

Besafe iZi Kid X2 i-Size е столче за кола което позволява на Вашето дете да пътува обратно на движението (rear facing) до 4 годишна възраст. Детските седалки с монтаж обратно на посоката на движение осигуряват 5 пъти по-висока безопасност от столчетата за коли с монтаж в посока на движението.

BeSafe препоръчва децата да бъдат превозвани обратно на посоката на движение (rearfacing) най-малко до 2 ½ години тъй като столчетата с монтаж обратно на движението имат следните предимства:

 • Осигуряват по – висока защита на главата на детето, вратът и гръбначният стълб при челен удар, каквито са приблизително 80% от злополуките. При катастрофа детето се избутва напред в детската седалка, където е добре защитено.
 • Осигуряват по – добрата защита при странични удари.  
 • Столчетата за кола с монтаж, обратно на посоката на движение позволяват на водача и пътниците по-лесно да комуникират с детето.
 • Предпазват по - добре от черепни и лицеви травми, причинени от предмети и отломки отделени при инцидента.
 • Предпазват по - добре от наранявания на вътрешните органи, предизвикани от притискането на коланите на детската седалка.

Характеристики:

 • Конструкцията на Besafe iZi Kid X2 i-Size е тип сандвич изграден от изключително здрава пластмаса от външната страна и по-мека вътрешна обвивка от пяна.
 • Регулируем по височина подглавник е с EPS пяна. Корекцията се извършва изключително лесно, с натискането на един единствен бутон. Раменните колани се регулират автоматично с корекция на подглавника. Подглавника и коланите на стола за кола могат да се регулират в 8 позиции с цел осигуряване на оптимална защита на главата и врата.
 • Изцяло снабдено с EPS пяна.
 • Двойна EPS пяна в страниците, за максимална защита при страничен удар.
 • SIP+ – допълнителна защита при страничен удар, редуцира силата на ударът с 20% 
 • Магнитна система за коланите, придържа коланите на стола за кола встрани за по - лесно поставяне и изваждане на детето в/от стола.
 • Специална скоба против завъртане на стола за кола, защитава детето при удар отзад. 
 • Опорен крак, осигуряващ максимална стабилност при челен сблъсък.
 • 5 точков колан с централно регулиране, с възможност за регулиране на височината.
 • Седалката може да се регулира в четири различни позиции за сън и почивка.
 • Едно от столчетата с най-добра позиция за сън и почивка.
 • Звуков и цветен индикатор за правилен монтаж.
 • Катарамата за коланите е достъпна винаги.
 • Увеличаване на мястото за крачетата чрез регулируемата Isofix система и предната скоба.
 • Облегалката позволява вентилация на въздуха, за да не спарва.
 • Тапицерията може да се сваля и да се пере на 40 ° - програма за вълна.

izi kid x2 i-size

 

Доставка

 Стоките, поръчани от Онлайн магазин Premaman, се доставят с куриер до адресът, указан при заявката. Срокът за окомплектоване и доставка на поръчката е 48 часа за артикулите които са налични в нашите складове, във всички останали случаи ще получите уведомление за възможностите и срок за доставка. След като направите заявка за избраният от Вас продукт, ще получите „потвърждение‛ за наличността му и възможността за доставка.

С потвърждаване на поръчката по електронна поща или в телефонн разговор и ще бъдете информирани в кой ден ще бъдат комплектовани и предадени на куриер Вашите покупки. В случай на невъзможност за изпълнение на поръчката поради временна липса на наличност на дадена стока, размер, модел, десен или разцветка, както и в случай на забавяне на пратката поради изчакване на нов внос, нова партида от производство или забавяне на доставката до нас от вносителите или производителите на съответните стоки, Вие ще бъдете информирани чрез телефонен разговор или имейл, като при възможност ще Ви бъдат предложени аналогични артикули (цветове, модели, десени) със същото качество и цена съгласно чл. 59 от ЗЗП.

 

 

Марки

Подобни продукти

Бърза поръчка Без формалности
Вашата поръчка е приета. Очаквайте обаждане!